بر اساس اظهارات برد اسمیت، نائب رئیس و رئیس مایکروسافت، این شرکت به دلیل نگرانی‌های امنیت داده و تبلیغات، اجازه استفاده از اپلیکیشن دیپ‌سیک را به کارکنان خود نخواهد داد. اسمیت در یک جلسه عمومی سنای آمریکا با اشاره به اپلیکیشن دیپ‌سیک (که بر روی هر دو پلتفرم دسکتاپ و موبایل در دسترس است)، گفت: «در مایکروسافت، ما اجازه نمی‌دهیم که کارکنان از اپلیکیشن دیپ‌سیک استفاده کنند.»

اسمیت توضیح داد که مایکروسافت به همین دلیل دیپ‌سیک را در فروشگاه اپلیکیشن خود قرار نداده است. با وجود اینکه سازمان‌ها و حتی کشورها محدودیت‌هایی برای استفاده از دیپ‌سیک وضع کرده‌اند، این اولین بار است که مایکروسافت به‌طور علنی از چنین ممنوعیتی خبر می‌دهد. او بیان کرد که این محدودیت ناشی از خطر ذخیره‌سازی داده‌ها در چین و احتمال تأثیر پاسخ‌های دیپ‌سیک به «تبلیغات چینی» است. سیاست حفظ حریم خصوصی دیپ‌سیک به ذخیره داده‌های کاربران بر روی سرورهای چینی اشاره دارد که ملزم به همکاری با نهادهای اطلاعاتی چین هستند. به علاوه، دیپ‌سیک به شدت موضوعات حساس از نظر دولت چین را سانسور می‌کند.

علیرغم انتقادات اسمیت نسبت به دیپ‌سیک، مایکروسافت به‌محض اینکه این مدل در اوایل سال جاری به‌سرعت مورد توجه قرار گرفت، نسخه R1 دیپ‌سیک را بر روی سرویس ابری Azure خود ارائه داد. با این حال، این‌گونه خدمات به‌طور مستقیم به‌معنای ارائه اپلیکیشن چت‌بات دیپ‌سیک نیست. از آنجایی که دیپ‌سیک منبع باز است، هر کسی می‌تواند این مدل را دانلود کرده و آن را روی سرورهای خود ذخیره کند و بدون ارسال داده‌ها به چین، به مشتریان خود ارائه دهد. اما این موضوع خطرات دیگری چون انتشار تبلیغات یا تولید کدهای ناامن را از بین نمی‌برد.

در جلسه سنا، اسمیت خاطرنشان کرد که مایکروسافت توانسته به مدل هوش مصنوعی دیپ‌سیک دسترسی پیدا کند و آن را «تغییر» دهد تا «عوارض جانبی مضر» را حذف کند. مایکروسافت به جزئیات بیشتری درباره تغییرات انجام شده روی مدل دیپ‌سیک اشاره نکرد و به اظهارات اسمیت ارجاع داد.

در زمان راه‌اندازی اولیه دیپ‌سیک در Azure، مایکروسافت اعلام کرد که این مدل تحت «ارزیابی‌های دقیق و امنیتی» قرار گرفته است. همچنین، در حالی که نمی‌توانیم از این نکته چشم‌پوشی کنیم که اپلیکیشن دیپ‌سیک به‌عنوان رقیب مستقیم اپلیکیشن جستجوی اینترنتی چت‌بات Copilot مایکروسافت محسوب می‌شود، مایکروسافت رقبای دیگر چنین چت‌بات‌ها را از فروشگاه اپلیکیشن ویندوز مسدود نکرده است. به عنوان مثال، اپلیکیشن Perplexity در فروشگاه ویندوز موجود است، در حالی که اپلیکیشن‌های رقیب مایکروسافت از جمله مرورگر Chrome و چت‌بات Gemini گوگل در جستجوی ما در دسترس نبودند.

تبدیل گفتار به نوشتار فارسی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا