دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، شیره پرلموتر، رئیس دفتر حق نشر ایالات متحده را برکنار کرد. این خبر ابتدا توسط CBS News و Politico گزارش شد و سپس بنا بر بیانیه‌ای از سوی نماینده جو موریل، دموکرات ارشد کمیته اداری مجلس، تأیید شد. موریل در این باره گفت: «برکناری شیره پرلموتر به دست دونالد ترامپ یک اقدام قدرت‌طلبانه و بی‌سابقه است که هیچ پایه قانونی ندارد.» به‌نظر می‌رسد که ترامپ کمتر از یک روز پس از آنکه پرلموتر از تأیید تلاش‌های ایلان ماسک برای استخراج آثار دارای حق نشر به‌منظور آموزش مدل‌های هوش مصنوعی خودداری کرد، این اقدام را انجام داده است.

پرلموتر از سال ۲۰۲۰ و در زمان نخستین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، مدیریت دفتر حق نشر را بر عهده داشت. او به‌وسیله کارلا هایدن، کتابدار کنگره که خود نیز به‌تازگی توسط ترامپ برکنار شده است، منصوب شده بود. ترامپ در شبکه اجتماعی خود، «Truth Social»، به این موضوع اشاره کرده و پستی از وکیل مایک دیویس که به مقاله CBS News مرتبط بود را به اشتراک گذاشته است. دیویس در این پست، انتقادی غیرمستقیم نسبت به برکناری پرلموتر بیان کرده و نوشته است: «حالا افراد فعال در فناوری سعی خواهند کرد تا حقوق مؤلفان را برای منافع هوش مصنوعی به سرقت ببرند.»

تأثیر این برکناری بر موضوع حق نشر و هوش مصنوعی، به‌ویژه رابطه آن با ایلان ماسک، که یکی از حامیان ترامپ محسوب می‌شود، در یک نسخه پیش‌انتشاری از گزارشی از دفتر حق نشر ایالات متحده، که به‌تازگی منتشر شده و به بررسی حق نشر و هوش مصنوعی پرداخته است، تجزیه و تحلیل شده است. این گزارش به‌ویژه اشاره می‌کند که در حالی که نمی‌توان نتیجه‌گیری قطعی درباره موارد فردی داشت، محدودیت‌هایی برای استفاده از «استفاده منصفانه» برای شرکت‌های هوش مصنوعی وجود دارد. به‌عبارت دیگر، گزارش خاطرنشان می‌کند که فعالیت‌های پژوهشی و تحلیلی معمولاً مجاز خواهند بود، اما استفاده تجاری از آثار دارای حق نشر به‌منظور تولید محتوای رقابتی، به ویژه از طریق دسترسی غیرقانونی، از مرزهای استفاده منصفانه فراتر می‌رود.

دفتر حق نشر همچنین اشاره دارد که «مداخله دولت در این زمان خیلی زود خواهد بود»، اما ابراز امیدواری کرده که «بازارهای مجوزدهی» که در آن شرکت‌های هوش مصنوعی برای دسترسی به محتوای دارنده حقوق، هزینه پرداخت می‌کنند، باید ادامه داشته باشد. در عین حال، روش‌های جایگزین مانند «مجوزدهی جمعی تمدیدشده» باید به‌منظور رفع هرگونه شکست بازار در نظر گرفته شود. در حال حاضر، شرکت‌های هوش مصنوعی از جمله OpenAI با چندین دعوی حقوقی بابت نقض حق نشر مواجه‌اند و OpenAI همچنین از دولت ایالات متحده خواسته است که استراتژی حق نشر را به‌گونه‌ای تدوین کند که به شرکت‌های هوش مصنوعی مجوزهایی از طریق استفاده منصفانه بدهد. ایلان ماسک، هم‌چنین یکی از بنیان‌گذاران OpenAI و یک استارتاپ رقیب به نام xAI است، که در حال ادغام با توییتر پیشین است و به‌تازگی از درخواست جاك دورسی، بنیان‌گذار اسکوئر برای «حذف تمام قوانین حق نشر» حمایت کرده است.

چت آنلاین با هوش مصنوعی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا