عنوان: تأثیر عناصر خاکی نادر بر تغییر سیاست‌های فروش Nvidia در چین

به‌تازگی، شرکت Nvidia که به‌عنوان یکی از غول‌های صنعت نیمه‌هادی و هوش مصنوعی شناخته می‌شود، پس از اعلام برنامه‌هایی برای خروج از بازار چین، تصمیم به بازگشت به این بازار گرفته است. این شرکت اعلام کرده که در حال آماده‌سازی درخواست برای ازسرگیری فروش تراشه H20 AI خود به چین است. این تغییر سیاست به‌گونه‌ای با مذاکرات تجاری جاری ایالات متحده و چین در ارتباط با عناصر خاکی نادر (REE) هم‌زمان شده است.

به گفته هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی ایالات متحده، برنامه‌های Nvidia برای فروش تراشه‌های H20 خود به چین به مذاکرات بین دو کشور در رابطه با عناصر خاکی نادر بستگی دارد. این عناصر، که شامل لانتانیوم و سریم می‌شوند و بخش زیادی از آنها در چین استخراج می‌شود، اجزای ضروری فناوری‌های مدرن مانند باتری‌های قابل شارژ برای خودروهای برقی هستند. این عناصر به نقطه کانونی مباحث تجاری بین ایالات متحده و چین تبدیل شده‌اند.

با این حال، برخی از نمایندگان کنگره مثل راجا کریشنا موورتی، به این تصمیم واکنش نشان داده و اظهار داشتند که این اقدام نه تنها فناوری‌های پیشرفته ایالات متحده را به adversaries خارجی می‌دهد، بلکه با موضع اعلام شده قبلی این دولت در خصوص کنترل‌های صادرات به چین مغایرت دارد.

ولی در واکنش به این نگرانی‌ها، لوتنیک به CNBC گفت که چین تنها به «چهارمین بهترین» تراشه Nvidia دسترسی پیدا می‌کند و اضافه کرد که «ما بهترین، دومین و حتی سومین بهترین تولیدات خود را به آنها نمی‌فروشیم.»

این خبر در حالی منتشر می‌شود که شایعاتی درباره طراحی و عرضه یک تراشه هوش مصنوعی جدید مخصوص بازار چین به گوش می‌رسد؛ موضوعی که می‌تواند به Nvidia کمک کند تا بدون نقض قوانین صادرات تراشه ایالات متحده، به کسب‌وکار خود در این کشور ادامه دهد. در عین حال، ایالات متحده هنوز در حال تعیین وضوح قوانین مربوط به صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی است و عدم به‌روزرسانی در این زمینه از زمان لغو قانون AI Diffusion توسط دولت ترامپ در ماه مه، ابهاماتی را به وجود آورده است.

گزارش‌های اخیر همچنین حکایت از در نظر گرفتن محدودیت‌های بیشتر بر صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی به کشورهایی مثل تایلند و مالزی دارند و مالزی نیز در روزهای اخیر مجوزهای تجاری برای تراشه‌های هوش مصنوعی ساخت ایالات متحده را به اجرا گذاشته است.

تولید تصویر با هوش مصنوعی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا