در عصر حاضر، با افزایش تقاضا برای ابزارهای هوش مصنوعی ارزان و سریع، حفظ حریم شخصی اطلاعات به یکی از دغدغههای اصلی مصرفکنندگان، کسبوکارها و دولتها تبدیل شده است. شرکتهای بزرگ فناوری مانند OpenAI، Anthropic، xAI و Google به صورت غیرعلنی دادههای کاربران را جمعآوری و ذخیره میکنند تا مدلهای خود را بهبود بخشند و امنیت و سلامت را نظارت کنند، حتی در محیطهای شرکتی که فرض بر این است که اطلاعات آنها محفوظ است. این موضوع میتواند برای صنایع با نظارت بالا یا شرکتهایی که در حال کار بر روی پیشرفتهترین فناوریها هستند، یک مانع جدی به شمار آید. نگرانیها درباره محل نگهداری دادهها، افرادی که به آن دسترسی دارند و چگونگی استفاده از آن، سبب کندی در پذیرش هوش مصنوعی در حوزههایی مانند بهداشت، مالی و دولتی شده است.
استارتاپی به نام Confident Security مستقر در سان فرانسیسکو در این زمینه اقدامی نکتهسنجانه انجام داده و قصد دارد به عنوان “سیگنال برای هوش مصنوعی” عمل کند. محصول این شرکت، CONFSEC، ابزاری برای رمزنگاری کامل است که بر روی مدلهای پایهای قرار میگیرد و تضمین میکند اطلاعات ورودی و متادادهها نه فقط توسط خود مدل بلکه حتی توسط تأمینکننده یا هر شخص ثالثی ذخیره یا مشاهده نمیشوند. جاناتان مورتنسن، بنیانگذار و مدیرعامل Confident Security، به TechCrunch گفت: “از لحظهای که دادههای خود را به شخص دیگری واگذار میکنید، عملاً حریم شخصی خود را کاهش دادهاید. هدف محصول ما نیز حذف این مقایسه است.”
این شرکت اخیراً فعالیتهای خود را با تامین مالی ۴.۲ میلیون دلاری از Decibel، South Park Commons، Ex Ante و Swyx آغاز کرده است. هدف Confident Security، عمل به عنوان واسطهای بین فروشندگان هوش مصنوعی و مشتریان آنها—مانند شرکتهای بزرگ، دولتها و صنایع—است. مورتنسن بیان کرد که حتی شرکتهای هوش مصنوعی نیز میتوانند از ارائه ابزار Confident Security به مشتریان شرکتی به عنوان روشی برای فعالسازی بازار بهرهمند شوند.
CONFSEC به خوبی برای مرورگرهای جدید هوش مصنوعی که به تازگی به بازار آمدهاند، مانند Comet شرکت Perplexity، مناسبت دارد و به مشتریان تضمین میکند که دادههای حساس آنها در سرورهای غیرقابل دسترسی ذخیره نخواهد شد یا اینکه اطلاعات مربوط به کار آنها برای آموزش هوش مصنوعی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.
سیستم CONFSEC بر اساس معماری Cloud Compute خصوصی اپل طراحی شده است، که مورتنسن اظهار میکند “به طور قابل توجهی بهتر از هر چیزی است که در حال حاضر وجود دارد” و تضمین میکند که اپل نمیتواند به دادههای شما دسترسی پیدا کند. این سیستم ابتدا با رمزنگاری و ناشناسسازی دادهها آنها را از طریق خدماتی مانند Cloudflare یا Fastly هدایت میکند، به طوری که سرورها هرگز منبع یا محتوای اصلی را مشاهده نمیکنند. سپس از رمزنگاری پیشرفتهای استفاده میکند که فقط تحت شرایط خاصی امکان رمزگشایی را فراهم میکند.
جس لیائو، شریک در Decibel، درباره این اقدامات گفت: “Confident Security در شناسایی این امر پیشگام است که آینده هوش مصنوعی بستگی به اعتمادی دارد که باید در زیرساختهای آن وجود داشته باشد. بدون راهحلهایی همچون این، بسیاری از صنایع نمیتوانند به سمت هوش مصنوعی گام بردارند.”
این شرکت که یک سال از تأسیس آن میگذرد، ابزار CONFSEC را آزمایش و بررسی کرده است و حالا آماده تولید است. تیم Confident Security در حال مذاکره با بانکها، مرورگرها و موتورهای جستجو برای افزودن CONFSEC به زیرساختهای خود است. مورتنسن گفت: “شما هوش مصنوعی را بیاورید، ما حریم شخصی را تامین میکنیم.”