گوگل استاندارد جدیدی برای همافزایی میان عاملهای هوش مصنوعی معرفی کرد
اخیراً همافزایی بین عاملهای هوش مصنوعی به تدریج در حال گسترش است و سازمانها شروع به ایجاد شبکههای عامل نمودهاند. در چند ماه گذشته، حداقل دو استاندارد همافزایی عاملها، یعنی پروتکل مدل زمینهای (MCP) از شرکت آنتروپیک و AGNTCY تحت رهبری سیسکو، معرفی شدهاند. با افزایش اهمیت ارتباط بین عاملها بهویژه آنهایی که بر اساس چارچوبهای مختلف و مدلهای زبانی بزرگ (LLM) ساخته شدهاند، پروتکل جدیدی بهنام Agent2Agent یا A2A از سوی گوگل رونمایی شده که هدفش تبدیل به استانداردی در صنعت است.
این پروتکل به همکاری بیش از ۵۰ شرکت از جمله آتلاسیان، باکس، کاهیر، اینتویت، لنگچین، مانگوDB، سیلزفورس، SAP، سرویسناو، UKG و ورکدی بینهایت کمک میکند تا به زبان همافزایی برای عاملها و برنامههای هوش مصنوعی تبدیل شود. در یک مصاحبه اختصاصی، راو سوراپانی، معاون و مدیر کل پلتفرم برنامههای تجاری گوگل کلود، به وبسایت ونتوربی گفت که A2A ارتباطات را بین عاملهای با تخصصهای مختلف و گرههای داده تسهیل میکند.
سوراپانی تصریح کرد: «هر کس تخصص خاصی دارد زیرا یک گره داده یا یک گره منطقی را در اختیار دارد. ما نمیخواهیم هنگام کار با چندین پلتفرم و چارچوب مختلف، بین آنها جا به جا شویم.» بهگفته او، دلیل همکاری گوگل با بیش از ۵۰ شریک و مشتری این است که A2A در یک روش آماده برای سازمانها، امن و قابل اعتماد ساخته شود.
پروتکل A2A بر چندین قابلیت کلیدی استوار است و بهگونهای طراحی شده که تعامل را بین آنچه گوگل «عامل کلاینت» و «عامل راه دور» مینامد، تسهیل کند. عامل کلاینت اقدامهای کاربر نهایی را شناسایی کرده و به عامل راه دور منتقل میکند تا اقدام لازم را انجام دهد.
سوراپانی همچنین گفت که A2A بهصورت یک پروتکل باز طراحی شده است تا جامعه متن باز بتواند به پروژه A2A کمک کند و پیشنهادات کد را ارائه دهد. این پروتکل بر اساس استانداردهای موجود همچون HTTP و JSON توسعه یافته و قابلیت ادغام با استکهای فناوری موجود را بهسادگی فراهم میکند.
برخی از پروتکلهای دیگر نیز در این زمینه وجود دارند، مانند AGNTCY از مجموعه سیسکو و لنگچین، که با هدف ایجاد یک روش استاندارد برای ارتباط بین عاملها فعالیت میکنند. با این حال، A2A بهعنوان یک گزینه جدید در کنار پروتکلهای موجود، میتواند موادی از این استانداردها را در خود جای دهد.
با توجه به اینکه جهان به سوی استفاده از چندین مدل هوش مصنوعی میرود، نیاز به یک اکوسیستم کامل عاملها حس میشود تا بتوانند با عاملهای دیگر تأسیس شده توسط شرکتهای مختلف تعامل کنند. سوراپانی تأیید کرد که علیرغم همکاری بیش از ۵۰ شریک، هنوز هم پذیرش این پروتکل به حد کافی پیشرفت نکرده است.
پروتکل A2A به وضوح قرار است در کنار MCP توسعه یابد و صنعتهای مختلف میتوانند نقش مثبتی در پیشرفت آن ایفا کنند. در نهایت، انتظار میرود با گذشت زمان و بخصوص با تغییرات سریع هوش مصنوعی، کاربردهای جدیدی برای این پروتکلها پیدا شود و گامهای بلندی در این راستا برداشته شود.