مایکروسافت ابزار جدیدی به نام “تحقیق عمیق” را در مایکروسافت ۳۶۵ کوپایلوت که اپلیکیشن چت بات تحت هوش مصنوعی است، معرفی کرده است. در این روزها شاهد افزایش تعداد عوامل تحقیق عمیق در چت باتها هستیم، از جمله ChatGPT متعلق به OpenAI، Gemini گوگل، و Grok از xAI. سیستمهای پشت این ابزارها، مدلهای هوش مصنوعی استدلالی هستند که قابلیت تحلیل مسائل و بررسی حقایق را دارند، تواناییهایی که برای انجام تحقیقات دقیق و جامع بسیار بااهمیت محسوب میشوند.
مجموعه ابزارهای مایکروسافت با نامهای Researcher و Analyst شناخته میشوند. Researcher، مدل تحقیق عمیق OpenAI را با تواناییهای پیشرفته و قابلیتهای جستجوی عمیق ترکیب میکند. به گفته مایکروسافت، Researcher میتواند تحلیلهایی مانند توسعه استراتژیهای بازاریابی و ایجاد گزارشات فصلی برای مشتریان را انجام دهد.
از سوی دیگر، Analyst بر اساس مدل o3-mini از OpenAI ساخته شده و بهینهسازی شده است تا تحلیل دادههای پیشرفته را انجام دهد. Analyst به صورت مرحلهبهمرحله مسائل را پیش میبرد، فرآیند “تفکر” خود را تصحیح کرده و پاسخهای دقیقی ارائه میدهد. Analyst همچنین میتواند با استفاده از زبان برنامهنویسی پایتون، پردازشهای پیچیده دادهها را انجام داده و روند کاری خود را برای بازرسی آشکار کند.
آنچه ابزارهای تحقیق عمیق مایکروسافت را نسبت به رقبا منحصر بهفرد میکند، دسترسی آنها به دادههای کاری بهعلاوه وب جهانی است. به عنوان مثال، Researcher میتواند از اتصالدهندههای داده شخص ثالث برای بهدست آوردن دادهها از عوامل هوش مصنوعی، ابزارها و اپلیکیشنهایی مانند Confluence، ServiceNow و Salesforce بهره بگیرد. چالش اصلی اطمینان از این است که ابزارهایی مانند Researcher و Analyst دچار توهم نشوند یا اطلاعات نادرست تولید نکنند. مدلهایی نظیر o3-mini و تحقیق عمیق کامل نیستند و گاهی ممکن است به اشتباه اطلاعات را نقل کنند، نتایج نادرست بگیرند و از منابع عمومی مشکوک به عنوان منبع استدلال خود استفاده کنند.
مایکروسافت برنامهای به نام Frontier راهاندازی کرده است که از طریق آن مشتریان مایکروسافت ۳۶۵ کوپایلوت میتوانند به Researcher و Analyst دسترسی پیدا کنند. کسانی که در Frontier ثبت نام میکنند، که بهزودی اولین کسانی خواهند بود که به ویژگیهای تجربی کوپایلوت دسترسی مییابند، از ماه آوریل میتوانند از این ابزارها بهرهمند شوند.