شرکت NTT Research در رویداد سالانه Upgrade خود اعلام کرد که یک گروه جدید تحقیقاتی پایه‌ای در زمینه هوش مصنوعی به نام «فیزیک هوش مصنوعی» تأسیس کرده است. این موضوع به‌ویژه در سال 2025 به یکی از مباحث داغ تبدیل شده و شرکت Nvidia پیشتاز در تولید داده‌های مصنوعی برای آزمایش پیش از عرضه خودروهای خودران و ربات‌های انسان‌نما به بازار به شمار می‌آید. NTT Research از گروه فیزیک هوش مصنوعی (PAI) بهره‌برداری کرده تا در این مسیر قدم بردارد. این گروه مستقل، از آزمایشگاه فیزیک هوش (PHI) جدا شده و هدف آن پیشبرد دانش ما در مورد «جعبه سیاه» هوش مصنوعی جهت بهبود اعتماد و ایمنی است.

NTT Research با بودجه سالانه 3.6 میلیارد دلار در تحقیق و توسعه، یکی از بخش‌های شرکت مخابراتی بزرگ NTT در ژاپن محسوب می‌شود. سال گذشته، NTT چشم‌انداز «فیزیک هوش» را به همکاری با مرکز علوم مغز دانشگاه هاروارد ایجاد کرد و به ارتقای علمی در پنج سال گذشته و همکاری‌های جاری با شرکای دانشگاهی پرداخته است. این گروه جدید تحت رهبری هیدنوری تاناکا، دانشمند NTT و متخصص در فیزیک، علوم اعصاب و یادگیری ماشین فعالیت خواهد کرد و به دنبال ارتقاء همکاری انسان و هوش مصنوعی است.

گروه جدید به‌دنبال پیشبرد رویکرد بین‌رشته‌ای برای درک بهتر از هوش مصنوعی است، رویکردی که این تیم در طی پنج سال گذشته آغاز کرده است. آزمایشگاه PHI از آغاز به اهمیت درک از ماهیت «جعبه سیاه» هوش مصنوعی و یادگیری ماشین پی‌برده و این می‌تواند به توسعه سیستم‌های نوین با کارایی انرژی به‌طرز چشمگیری بالا منجر شود. با پیشرفت سریع هوش مصنوعی، مسائل مربوط به اعتبار و ایمنی نیز در زمینه‌های کاربردی صنعت و حاکمیت پذیرش هوش مصنوعی به امری اساسی تبدیل شده است.

این گروه به‌همراه محققان برجسته دانشگاهی، قصد دارد به شباهت‌های بین هوش‌های بیولوژیکی و مصنوعی بپردازد و از پیچیدگی‌های مکانیزم‌های هوش مصنوعی پرده بردارد تا اعتماد ایجاد کند و به هم‌زیستی بهتر انسان و هوش مصنوعی منجر شود. هدف این است که درک بهتری از نحوه کار هوش مصنوعی در فرآیند آموزش، جمع‌آوری دانش و اتخاذ تصمیم‌ها پیدا کنیم تا بتوانیم هوش مصنوعی ایمن و قابل اعتماد در آینده طراحی کنیم.

رویکرد گروه از فیزیک الهام گرفته شده و به‌دنبال فهم دقیق روابط در این زمینه است که می‌تواند به طراحی ماشین‌آلات منجر شود. به‌عنوان مثال، توسعه موتور بخار به درک ما از ترمودینامیک و در نتیجه به خلق نیمه‌رساناهای پیشرفته کمک کرده است. همکاری با مرکز علوم مغز دانشگاه هاروارد و دانشگاه‌های دیگر از جمله دانشگاه پرینستون و استنفورد نیز ادامه خواهد یافت.

گروه فیزیک هوش مصنوعی با سه‌اهداف اصلی به کار خود ادامه می‌دهد: 1) عمق بخشیدن به درک مکانیزم‌های هوش مصنوعی و ادغام اخلاقیات از درون؛ 2) ایجاد فضاهای سیستماتیک قابل کنترل برای مشاهده رفتارهای یادگیری و پیش‌بینی هوش مصنوعی؛ و 3) جبران عدم اعتماد بین هوش مصنوعی و اپراتورهای انسانی.

“امروز یک گام جدید به‌سوی درک جامعه از هوش مصنوعی از طریق تأسیس گروه فیزیک هوش مصنوعی NTT Research است”، به‌گفته کازو گومی، رئیس و مدیرعامل NTT Research. “رشد و پذیرش سریع راه‌حل‌های هوش مصنوعی در تمامی حوزه‌های زندگی روزمره تأثیر عمیقی بر رابطه ما با فناوری گذاشته است. گروه جدید به‌دنبال روشن‌سازی نگرانی‌ها و سوگیری‌های موجود در مورد راه‌حل‌های هوش مصنوعی است تا راهی هماهنگ برای هم‌زیستی هوش مصنوعی و بشریت ایجاد کند.”

در این راستا، گروه به همکاری با دانشگاه‌های معتبر و پیشرو در تحقیق و توسعه ادامه خواهد داد و بر روی بهبود کارآیی انرژی در پلتفرم‌های محاسبات هوش مصنوعی متمرکز خواهد شد. این زمینه پژوهشی در راستای کاهش مصرف انرژی و بهره‌وری بهینه در کارکردهای هوش مصنوعی قرار دارد.

تجزیه و تحلیل تصویر با هوش مصنوعی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا