استارتاپ Particle که به توسعه یک خواننده اخبار مبتنی بر هوش مصنوعی میپردازد، به تازگی محصول خود را به وب منتقل کرده است. این شرکت روز سهشنبه از راهاندازی وبسایت جدید Particle.news خبر داد که به کاربران این امکان را میدهد تا با تیترها و خلاصههای هوش مصنوعی از منابع مختلف آشنا شوند و به دستهبندیهای متنوعی همچون فناوری، ورزش، سرگرمی، سیاست، علم، جرم، اقتصاد و بازیهای ویدیویی دسترسی داشته باشند. همچنین کاربران میتوانند روزنامهنگاریهای پرطرفدار روز را نیز در صفحه اصلی مشاهده کنند.
Particle امیدوار است با ارائه محصول خود در بستر وب، به خوانندگان بیشتری دست یابد و راهی نوین برای پیگیری اخبار با بهرهگیری از فناوریهای هوش مصنوعی فراهم کند. این وبسایت مشابه اپلیکیشن موبایل فعلی Particle، ابزارهای هوش مصنوعی طراحیشدهای را ارائه میدهد که به کاربران کمک میکند تا اخبار را بهتر درک کنند. بجای خلاصهسازی صرف داستانها، Particle همچنین نقلقولهای کلیدی را استخراج کرده و به کاربران این امکان را میدهد که از طریق یک چتبات هوش مصنوعی سوالاتی درباره داستان مطرح کنند. این سوالات و پاسخها در وبسایت جدید در دسترس هستند، اما این وبسایت فعلاً قابلیت تعامل مستقیم با هوش مصنوعی را ارائه نمیدهد.
در حین مطالعه اخبار در Particle، اگر کاربران بخواهند درباره موضوعی بیشتر بدانند، میتوانند به صفحات “نهادها” دسترسی پیدا کنند که اطلاعات دقیقی در مورد افراد، محصولات یا سازمانهای ذكر شده در داستان ارائه میدهد. به عنوان مثال، اگر واژههایی چون “ترامپ”، “نیکس” یا “نینتندو سوییچ” در تیتر یا خلاصه خبر برجسته شده باشد، کاربران میتوانند بر روی آن کلیک کنند و به صفحهای با اطلاعات پایه از ویکیپدیا و لینکهای مرتبط با موضوع دسترسی پیدا کنند.
این استارتاپ همچنین با به اشتراکگذاری لینکهای مرتبط به خبرگزاریها در کنار خلاصههای هوش مصنوعیاش، به خبری که پوشش داده میشود، اعتبار بیشتری میبخشد. در آزمایشهای اولیه در موبایل، این شرکت متوجه شد که کاربران به لینکهای ناشران از طریق این لینکها کلیک کرده و به سمت وبسایتهای آنها میروند. به همین دلیل، Particle شروع به همکاری با ناشران خاصی چون رویترز، Fortune و AFP کرده تا لینکهای آنها را به شکلی مشهودتر نمایش دهد.
در وبسایت جدید، Particle همچنین لینکهایی به گزارشهای مرتبط در پایین خلاصههای هوش مصنوعی خود نمایش میدهد تا کاربران را به کلیک و مطالعه بیشتر ترغیب کند. علاوه بر این، زمانی که کاربران از طریق اپلیکیشن موبایل Particle یک لینک را به اشتراک میگذارند، خوانندگان به صفحه فرود اختصاصی در وبسایت متصل میشوند که دسترسی به محتوای Particle را برای خوانندگانی که اپلیکیشن را نصب نکردهاند، فراهم میکند.
ادغام هوش مصنوعی در حوزه اخبار و روزنامهنگاری تا حدی جنجالی بوده است، بهویژه زمانی که برخی ناشران سعی داشتند گزارشدهی را به رباتهای هوش مصنوعی واگذار کنند که منجر به نارضایتیهای گسترده شد. اما بنیانگذاران Particle میخواهند راهی پیدا کنند تا از هوش مصنوعی برای کمک به خوانندگان در درک بهتر اخبار استفاده کنند، بیآنکه ترافیک ناشران را سرقت کنند. استارتاپ Particle در سال ۲۰۲۳ توسط سارا بییکپور، مدیر پیشین ارشد مدیریت محصول در توییتر، و مارسل مولینا، مهندس ارشد پیشین در توییتر و تسلا، تأسیس شد و از ۴.۴ میلیون دلار تأمین مالی اولیه و ۱۰.۹ میلیون دلار در سری A تحت رهبری Lightspeed بهرهمند است. Particle به تلاشهای دیگر در خصوص بهرهگیری از هوش مصنوعی برای خلاصهسازی اخبار ملحق میشود، از جمله شرکت Yahoo که اپلیکیشن Artifact اخبار را از یکی از بنیانگذاران اینستاگرام خریداری کرده تا اپلیکیشن اخبار خود را با ویژگیهای قدرتگرفته از هوش مصنوعی نوسازی کند. دیگر مراکز خبری نیز از جمله Bloomberg، Gannett (USA Today)، و The Wall Street Journal به آزمایش خلاصههای مقاله با استفاده از هوش مصنوعی پرداختهاند. با این حال، به نظر میرسد خوانندگان نسبت به اشتباهات هوش مصنوعی در وبسایتهای خبری که بهطور مستقیم اخبار را گزارش میدهند، کمتر بخشنده باشند، در مقایسه با اپلیکیشن مستقلی که به خلاصهسازی و پرسش و پاسخهای هوش مصنوعی اختصاص دارد.