در کنفرانس توسعه‌دهندگان Google I/O 2025، شرکت گوگل از ابزار جدیدی به نام Stitch رونمایی کرد که با قدرت هوش مصنوعی، به طراحی رابط‌های کاربری وب و اپلیکیشن‌های موبایل کمک می‌کند. این ابزار قابلیت تولید عناصر و کدهای مورد نیاز برای طراحی UI را دارد و می‌تواند با استفاده از چند کلمه یا حتی یک تصویر، رابط‌های کاربری اپلیکیشن‌ها را ایجاد کند و کدهای HTML و CSS مربوط به آن‌ها را ارائه دهد.

Stitch به کاربران این امکان را می‌دهد که از مدل‌های هوش مصنوعی Gemini 2.5 Pro و Gemini 2.5 Flash برای ایجاد کد و ایده‌های رابط کاربری استفاده کنند. این ابزار به عنوان نسل جدیدی از برنامه‌نویسی، که به “کدنویسی در حال انجام” یا vibe coding شناخته می‌شود، معرفی شده و به سرعت در حال کسب محبوبیت است. در این بازار در حال رشد، چندین استارتاپ بزرگ فناوری همچون Cursormaker، Anysphere، و Cognition نیز به رقابت پرداخته‌اند. به‌رغم اینکه اخیراً OpenAI یک سرویس کمک‌کننده کدنویسی با نام Codex و مایکروسافت نیز مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌ها برای ابزار GitHub Copilot خود ارائه کرده، Stitch به عنوان ابزاری محدودتر شناخته می‌شود اما گزینه‌های سفارشی‌سازی قابل توجهی ارائه می‌دهد.

این ابزار امکان صادرات مستقیم به Figma را فراهم می‌کند و کاربران می‌توانند کدها را برای اصلاح و توسعه بیشتر در محیط IDE خود استفاده کنند. Stitch علاوه بر این امکان به کاربران این اجازه را می‌دهد که هر یک از عناصر طراحی اپلیکیشن تولید شده را به دقت تنظیم کنند. در یک دمو که با TechCrunch برگزار شد، مدیر تولید گوگل، کتی کوره‌وت، دو پروژه را که با استفاده از Stitch ایجاد شده بود به نمایش گذاشت: یک طراحی رابط کاربری موبایل واکنش‌گرا برای یک اپلیکیشن کتابخوانی و یک داشبورد وب برای زنبورداری.

کوره‌وت گفت: “[Stitch] جایی است که شما می‌توانید نسخه اولیه خود را ایجاد کنید و از آنجا به جلو حرکت کنید.” او همچنین افزود که هدف این ابزار این است که فرآیند طراحی و ساخت نرم‌افزار را برای کاربران بسیار آسان و در دسترس کند.

به زودی پس از کنفرانس I/O، گوگل به دنبال اضافه کردن قابلیتی است که به کاربران اجازه می‌دهد تغییراتی در طراحی‌های UI خود ایجاد کنند، با استفاده از عکس‌هایی که از عناصر موردنظر می‌گیرند و توضیحات لازم را برای اصلاح آن‌ها اضافه می‌کنند. کوره‌وت تصریح کرد که با وجود قابلیت‌های بسیار، Stitch به عنوان یک پلتفرم طراحی کامل مشابه Figma یا Adobe XD در نظر گرفته نشده است.

علاوه بر Stitch، گوگل دسترسی به Jules، ابزار هوش مصنوعی خود که به توسعه‌دهندگان در حل اشکالات کد کمک می‌کند، را گسترش داده است. این ابزار که اکنون در مرحله بتای عمومی قرار دارد، به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا کدهای پیچیده را درک کنند، درخواست‌های pull در GitHub ایجاد کنند و به انجام کارهای معوق و برنامه‌نویسی بپردازند. در یک دمو جداگانه، کوره‌وت نشان داد که Jules چگونه یک وب‌سایت را که از نسخه قدیمی Node.js 16 استفاده می‌کرد، به نسخه 22 ارتقا داد. Jules ساختار کد وب‌سایت را در یک ماشین مجازی تمیز کپی کرده و یک “برنامه” برای ارتقا ارائه داد که کوره‌وت باید آن را تأیید می‌کرد. پس از اتمام ارتقا، کوره‌وت از Jules خواست که تأیید کند که وب‌سایت هنوز به درستی کار می‌کند که این کار نیز با موفقیت انجام شد. Jules فعلاً از مدل Gemini 2.5 Pro استفاده می‌کند، اما کوره‌وت به TechCrunch گفت که در آینده کاربران خواهند توانست بین مدل‌های مختلف جابجا شوند.

تبدیل صوت به متن فارسی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا